Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

The Working Dead – avagy a Munkahelyi Zombik

2016. február 12. - Passion4Work.hu

Ha esetleg úgy adódna, hogy véget érne a Walking Dead, nem kell aggódni, hiszen a zombik mindig is köztünk éltek, így mindig találkozhatunk velük. Egy felmérés szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka zombiként tengeti napjait a munkahelyén, és ez alapvetően a menedzsment hibája. Ezzel az a gond, hogy ők, a zombiként dolgozó alkalmazottak, a legköltségesebbek, hiszen úgy dolgoznak, hogy az nem növeli a hatékonyságot.

Az Entrepreneur egy cikke szerint létező probléma, hogy a legtöbb munkaadó zombiként kezeli az alkalmazottait. Egy kutatás szerint az amerikai munkavállalók 76 százaléka boldogtalannak, és egy kikapcsolható vagy pótolható gépnek érzi magát a munkahelyén.

Ebből arra következtethetünk, hogy az emberek döntő többsége nem szereti a munkáját. De vajon miért lehet ez? A vezető csak egy pénzgyűjtő gépnek tartja az alkalmazottját? Igen! Pedig hamarosan ez azzal fog járni, hogy annyira elhinti magában ezt a gondolatot, hogy tényleg ekképpen is viselkedik majd: ötletei elvesznek, demotivált, hallgatni fog, s így nem osztja meg a véleményét, mert úgy gondolja, úgyis igaza van a főnöknek.

Sok vezető figyel már erre, és rájön, a munkahely folyamatosan változik, hiszen ha még tegnap jól működött, holnap nem biztos, hogy így lesz? Mi kell ehhez orvoslásához? Új eszközök a motiválásra annak érdekében, hogy jól érezzék magukat. Ez a menedzsmentnek az érdeke, ugyanis a zombi munkatársak sokkal többe kerülnek, mint amennyi a hasznuk

De elég a beszédből: megmutatjuk képekkel, milyen károkat okoznak a (munkahelyi)zombik:

image_9.jpg

Folyamatosan új munkát keresnek. 

image_7.jpg

A munkahelyi zombik igénylik a legtöbb betegszabadságot.

image_6.jpg

A munkahelyi zombik elijesztik a potenciális vevőt.

image_5.jpg

A munkahelyi zombik csökkentik a profitodat.

image_4.jpg

A munkahelyi zombik a legrosszabb ügyfélszolgálatosok.

image_3.jpg

Ők a dolgozó halottak.

image_2.jpg

Az amerikai munkavállalók 70%-a nem akar aktivizálódni a munkahelyén.

image_15.jpg

Nincs más vágyuk, mint máshol lenni, és nem csinálni semmit.

image_13.jpg

A munkahelyi zombik mindig negatívan beszélnek a cégről.

image_12.jpg

Az amerikai vállalkozásoknak évente 550 milliárd dollárjába kerülnek.

image_11.jpg

Megfertőzik a környezetüket.

image_10.jpg

Növelik a fluktuációt.

image_14.jpg

Költségesek és nem produktívak.

Forrás: HVGEntrepreneur

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr468383914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tamáspatrik 2016.03.03. 09:49:10

A legtöbb munkahelyen, ahol dolgoztam, negatív volt a légkör, kevesen érezték úgy, hogy egy izgalmas vállalkozás részesei. Kevesen érezték úgy, hogy egy jó csapat tagjai, és a csapatmunka olykor feszült ugyan, de érdekes, humoros tud lenni.
Feszültség, unalom és lehangoltság a jellemző. A dolgozó, a vezetője és a cégvezetés egyaránt felelős, ill. tehet azért, hogy jobb legyen a légkör.

2016.03.03. 09:49:31

Ki kell rúgni az egészet a francba és kínaiakkal, vagy még jobb, robotokkal megoldani az egészet. A munkanélküliségen meg gondolkozzon a kormány, azért van.
süti beállítások módosítása