Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

5+1 motivácós idézet - Ismeretlen

2015. október 08. - Passion4Work.hu

Ma egy olyan idézetet szeretnénk megosztani veletek, amelynek eredete ismeretlen, de úgy gondoljuk, az egyik leginspirálóbb mondat.

csut-1200x628px-isneretlen.png

Ugye, te sem adod fel?

 

Cassius Marcellus Clay Jr., vagy ismertebb nevén Muhammad Ali sem adtam fel, míg a csúcsra nem ért.

Milyen élete lehet egy szegény, afroamerikai ifjú titánnak abban az időben, amikor a rabszolgatartás engedélyezett volt?

Gyermekkora sanyarú körülmények között telt, címfestő apja és háztartási alkalmazott anyja nehezen boldogult az akkor még fajgyűlölő USA-ban, főleg a déli Amerikában. Tizenkét éves kisfiú volt, amikor ellopták a biciklijét, és egy rendőr tanácsára, aki mutatott neki pár alapmozdulatot, hogy meg tudja védeni magát, a kis Cassius lement a bokszterembe, ahol rögtön beleszeretett az ökölvívásba, ami annyira magával ragadta, hogy tizenhat évesen otthagyta az iskolát.

Tehetsége azonnal megnyilvánult, sorra nyerte az amatőr mérkőzéseket – százöt amatőr mérkőzéséből mindössze ötöt veszített el és hatszor nyerte el a Kentucky Aranykesztyűt, kétszer a Nemzeti Amatőr Bajnokságot, kétszer pedig a Nemzeti Aranykesztyűt. Az1960-as római olimpián félnehézsúlyban az aranyérem megszerzésével a csúcsra jutott. Szülővárosába hazatérve azonban azt tapasztalta, hogy a faji megkülönböztetés miatt alig vettek tudomást olimpiai címéről, így felháborodásában az Ohio folyóba dobta aranyérmét.

Ne feledd, hogy nem szabad, hogy padlóra küldjön egy-egy rosszul sikert állásinterjú, vagy esetleg el sem tudtál jutni egy személyes beszélgetésre, mert nem reagáltak az e-mailedre, vagy ha igen, akkor nem voltál megfelelő. Muhhamad is dolgozott segédmunkásként, ám tudta, nem az az ő világa, hanem az ökölvívás, s ki is teljesedett benne: az évszázad sportolójának választották meg 1999-ben. Ha Ali abban a világban ki tudott törni, akkor neked is sikerülni fog!

Hidd el, te is meg fogod találni az álmaid munkáját, de fontos, hogy soha ne add fel!

Soha ne adjátok fel, főleg ne az álmaitokat! Ha küzdötök értük, a végén úgyis ti fogtok maradni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr557949792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása