Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Mit ne csinálj egy állásinterjún - Hétfő

2015. október 12. - Passion4Work.hu

E heti poszt-sorozatunkban olyan tanácsokkal szeretnénk felvértezni titeket, kedves olvasók, amelyek segítségetekre lehet egy-egy állásinterjú alkalmával!

Egy Forma-1-es hasonlattal élve: az önéletrajzod az időmérő, és az interjú a futam. Az időmérős teljesítményeden lehet rontani, javítani, de bármilyen is az időmérőd, a futam eredményeit körmölik be az évkönyvekbe, és a végén győztest az alapján hirdetnek.

Az interjún való szereplés kulcsfontosságú az alkalmazás/kiválasztás szempontjából. S ami nagyon fontos még: egy óra alatt meg lehet nyerni, de akár el lehet bukni mindent – kéretik hát komolyan venni!


+1: Végletek embere vagy?

hetfo_1.png


Hát, ne légy az! :) Bármit felvehetsz, csak ne most éld át a szélsőséges öltözködési stílusokat! Farmer pólóval – teljesen jó. Szakadt farmer motörhead-es, lángoló koponyás pólóval – nem jó. Vasalt nadrág inggel? – Teljesen jó! Öltönynadrág kitűrt farmeringgel? – neeeeeeem jó. Hosszú, nagyzsebes vászonnadrág fekete ing-pólóval? Lehet jó. Rövidnadrág szandállal? – nem jó.

Végső szabály: ha végképp nem tudsz dönteni két outfit között, akkor, mindig válaszd az elegánsabbat, azzal nem ronthatod el. Egy öltöny-ing-nyakkendő kombinációt nem kell magyarázni (főképp, ha betűröd az inget a nadrágba, mert ennek hiányában azonnal a véglet kategóriába).

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr677960206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.12.11. 12:12:21

ha a ruhazkodas alapjan itelne meg egy profi hr-ea a jelolteket, hamar nagy bajban lenne a ceg...

oltozni talan a palyazott pozicio alapjan lehetne, de rengeteg szakmaban ahol nem a kulcsin szamit, majdhogynem felesleges.

Mondjuk a hazai hr-es kepzest elnezve en mar nem csodalkozom semmin...
süti beállítások módosítása