Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Ismert emberek, akik a ranglétra aljáról indultak - Mucsi Zoltán

2015. október 19. - Passion4Work.hu

E héten szeretnénk olyan ismert emberek történeteit megosztani veletek, amelyek arra sarkallnak titeket, hogy soha ne adjátok fel bármit is csináltok! A hét 5 napján 5 híresség történetét osztjuk meg.

A hétfőt Mucsi Zoltánnal kezdjük!
mucsi-1200x628px.jpg

A színész Abonyban, 1957. szeptember 9-én született, s Jászai Mari-díjas.

Nem mindig gondolta úgy, hogy színészként fog ismertté válni, hiszen gyermekként még futballistának készült. Emellett, amikor választás elé került, szakmunkásképzőben végzett mint gépszerelő és géplakatos, majd leérettségizett. Rövid ideig az MÁV-nál dolgozott, s később egy közeli postánál is. Ebben az időszakban mondta neki valaki, hogy lehet, színésznek kellene állnia. A Színművészeti Főiskolára többször is jelentkezett, de nem vették fel. 1979-1995 között a szolnoki Szigligeti Színháznál segédszínészként kezdte. Egy tevehajcsár szereppel kezdte, s csak egyetlen egy szó volt, amit rábíztak. Később megtetszett a rendezőnek, s nagyobb szerepeket is rábíztak. 1995-1997 között szabadúszó volt. 1997-ben az akkor alakuló Bárka Színháztáborhoz szerződött, 2002-ben pedig a Krétakör Színház tagja lett. Négy Jancsó Miklós-filmben szerepelt, s az egyikkel, a Nekem lámpást adott kezembe az úr Pesten című filmmel szerzett országos ismertséget. A felesége is színész, szóval a magánéletét is összekötötte a színészettel.

 

Díjai, kitüntetései:

  • A filmkritikusok díja: legjobb férfi alakítás (1999)
  • Hekuba-díj (2000)
  • Magyar Filmszemle: legjobb férfi alakítás (2003)
  • A filmkritikusok díja: legjobb epizód (megosztva) (2003)
  • Jászai Mari-díj (2004)
  • Arlecchino-díj: legjobb férfi alakítás (2005)
  • Jászai-gyűrű (2007)
  • A Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztje (2007)
  • Fővárosi Önkormányzat díja: legjobb férfi alakítás (2009)
  • Kaszás Attila-díj (2011)

Sosem adhatod fel, főleg, ha tehetséges vagy valamiben! Ha esetleg mások úgy gondolják, nincs úgy, hajts, amíg bírod! Mucsi Zoltán bejárt életútja jól megmutatja, hogy tényleg el lehet jutni oda, ahová a sorsod rendelt, még akkor is, ha többen úgy gondolják, gépszerelőnek kellene lenned inkább.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr867990407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása