Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Passion4Work a Personal Hungary Szakkiállításon is

2015. november 12. - Passion4Work.hu

 

plakat_02_blogra.jpg

Passion4Innovation

Nyiss kaput az egyenlőség és az újítás felé!

 

A 2015. év különösen örömteli a Passon4Work számára, hiszen az esztendő kezdetén elindítottuk a Kapunyitási Programot. Prioritásunknak tartjuk a fiatalokra való építkezést. A projekt kifejezetten a munkaerőpiac küszöbén álló ifjúságot célozza meg: végzős középiskolásokat, egyetemi/főiskolai utolsó éveiben járó hallgatókat. 

Néhány éve tört be a piacra – de térnyerésük, ugyebár, megállíthatatlan – az 1980 és 1995 között született Y generáció, amelynek tagjai egy rendkívül felgyorsult világ (ha úgy tetszik, közösségi háló) gyermekei. Ők úgy keresnek és váltanak munkát, mintha egy jó blogot, weboldalt kutatnának a Facebook-on. Ennek a növendéknek a markánsan eltérő munkához való hozzáállása számos konfliktust, meg nem értést generál, a – jelenleg még – „hagyományos” X-ekkel szemben, s már itt toporognak a kapuk előtt a Z-k is…

A program célja, hogy a pályakezdőket bevezesse a munka világába, elősegítse a tapasztalatszerzésüket különböző gyakorlati képzésekkel, s ezekkel elmélyítheti az elméleti tudásukat is. Szeretnénk növelni az elkötelezettséghez való viszonyukat, illetve rövid- és középtávú anyagi ösztönzésüket is. A cégek és a fiatal foglalkoztatottak különböző munkaszemléletének az összehangolását is kitűztük mint célt, hiszen ahhoz, hogy együtt tudjunk dolgozni az ifjú titánokkal, szükség van egy közös nyelvre is.

Sajnos a „megszokott” toborzási csatornák – print és online hirdetések, állásbörzék, közösségi hálók – nem hozzák meg az elvárt hatékonyságot. Magasabb költséggel, jóval alacsonyabb jelentkezői számot produkálnak, mi több, a kisszámú pályázók közül egyre kevesebb a megfelelő jelölt, akik ráadásul – bármilyen furcsa is – előszeretettel „eltűnnek” a kiválasztási, sőt a beléptetési folyamat során. (Elvesznek a virtuális világban, s a log out nehézkes?) Ezen munkaerő-piaci körülményeket látva, tapasztalva és elemezve döntött úgy a P4W szakmai kollektívája, hogy nem elfeledve a régi rutinokat, új megoldásokat keres, amelyekkel kezelni képes a negatív munkaerő-piaci tendenciákat. Ezek egyike a Passion4Work Kapunyitási Programja.

A Wáli István Református Cigány Szakkollégium is csatlakozott 2015 júliusától ehhez az innovációhoz. Szeretnénk teret biztosítani a hátrányos helyzetű és/vagy roma származású ifjú titánoknak is. Az előítéletektől nem mentes munkaerőpiacon kétszeresen is nehéz helyzetük van, hiszen más rassz általi megkülönböztetés mellett még fiatalok is. Ezt a gátat szeretnénk lerombolni egy-egy gyakornoki képzés által, amellyel elő tudjuk segíteni a szakmai kompetenciájuk növelését. Jelenleg egy ifjoncot foglalkoztatunk budapesti kirendeltségünkben a marketing osztályon. Hat héten keresztül vette ki részét a feladatokban, s ezen időszak után jelenleg saját állományban foglalkoztatjuk őt – méltán mondhatjuk, hogy valóban érdemes volt a program elindítása. Reméljük, a jövőben növelhetjük a képzési időnek a mértékét is a többi gyakornokunk számára.

Az alul látható képen tekinthetitek meg az ott kirakott plakátunkat:

plakat_02_a4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr458072894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása