Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Mit ne csinálj a hibázás esetén a munkahelyeden - Első tanács

2015. december 07. - Passion4Work.hu

Emberek vagyunk, így hibázunk is; vagy tartja a mondás: „Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik.” Nincs ezzel semmi gond, ezt a főnököd is jól tudja. Azonban vannak olyan „szabályok”, amiket jó betartani, hiszen nem mindegy, hogyan viselkedünk a hibázást követően. E heti posztsorozatunkban olyan tanácsokat szeretnénk adni nektek, amelyekkel felvértezhetitek magatokat ezek ellen. Ha már elkövetted a hibát, ajánlott profinak lenni annak kijavításában is!

+1: Ne tagadd le!

mitne-hibazas_1.PNG

Vannak olyan hibák, amelyek csekély értékűek. Ilyenek például egy pohár leejtése, ami eltört, az ebéded kiejtése a folyosón etc. Ezeket gyorsan orvosolni tudod egy seprűvel és/vagy egy felmosó ronggyal. Azonban ha olyan hibáról beszélünk, amelyet saját hatáskörödben azonnal és véglegesen, károkozás nélkül nem tudsz helyrehozni, akkor azt tanácsoljuk, hogy ne is próbáld meg eltussolni! Egyrészt tartja a mondás, hogy „a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát”, másrészt csak olaj a tűzre, ha kiderül az igazság, s az is, hogy megpróbáltad elsunnyogni. Az őszinteség és az, hogy megmutatkozik az a hajlam, hogy helyre akarod hozni a történteket, szimpatikussá válik a felettesednek. De persze, az a legjobb, ha nem hibázunk, azonban nehéz ezt elkerülni! :-)

Ha esetleg van álláskereső ismerősötök, vagy éppen ti vagytok azzal, látogassatok el a Karrierportálunkra, és regisztráljatok a rátok szabott állás miatt:

www.p4wkarrierportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr938145686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása