Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Ellenőrizheti-e a munkáltató az irodai gépek internet használatát?

2016. április 28. - Passion4Work.hu

jogi_esetek-internethasznalat-1200x628px.png

A munkáltató az internet használatát csak abban az esetben ellenőrizheti, ha a világhálón a dolgozók kizárólag munkavégzés céljából lehetnek fenn. De ebben az esetben is fel kell hívni az alkalmazottak figyelmét az internethasználat korlátozására, és arra is, hogy előfordulhat utólagos ellenőrzés is. Ha a munkavállalók előzetesen nem kaptak ilyen tájékoztatást, az internethasználatra vonatkozó adatok a munkaadó számára titkosak. Ha ennek ellenére mégis megfigyelik a dolgozókat, és a munkáltató listázza, hogy milyen weboldalakat látogattak a munkavállalói, jogellenes adatkezelést végez.

Amikor a munkavállaló a számítógépet visszaadja a munkáltatójának, akkor törölnie kell a magánjellegű fájlokat, ha nem akarja, hogy a számítógép új birtokosa azokat megismerje. Ugyanis ha ezt nem teszi meg, automatikusan beleegyezik, hogy a munkaadó elolvassa, megnézze ezeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr648670226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása