Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

TÍZ SZAKMA, AMELY 2033-RA MEGSZŰNIK

2016. április 29. - Passion4Work.hu

motivalo-megszuno_szakmak-1200x628px-b.PNG

2033-ra az automatizálás miatt megszűnik a jelenlegi szakmák 47%-a. Legalábbis ezt állítják az Oxford University kutatói. A Mashable a Glassdoor karrier-tanácsadó oldal szakembereit kérdezte, mely állások vannak a leginkább veszélyben.

A válaszadók szerint minden olyan szakmát kihalás fenyeget, ahol a kétkezi munka helyettesíthető a technológiával, míg a kreativitást igénylő tevékenységekre húsz év múlva is igény lesz. Az esküvői szervezők állása biztonságban van – szögezték le a szakértők.

A Mashable összeállított egy tízes listát is a nagy valószínűséggel megszűnő, vagy igencsak a háttérbe szoruló szakmákról. A banki ügyintéző helyét az ATM-ek és az Internet Banking veszik át, a kasszásokat pedig már most egyre több helyen helyettesítik az önkiszolgáló, úgynevezett self-checkout rendszerek. A Google News és a bloggerek miatt újságírókra is alig lesz szükség - írják.

A cikk szerint húsz év múlva már nem hirdetnek meg recepciós, telefonközpontos, postás, utazási ügynök, írnok, adatbeolvasó, és telemarketinges állásokat sem.

Ha úgy érzed, hogy a te szakmádat vagy állásodat is a kihalás fenyegeti, ne habozz, és még időben válassz másik hivatást vagy szerezz gyakorlatot akár a Passion4Work Karrierportálján meghirdetett álláslehetősek valamelyikében.

Szerencsés keresgélést, jó munkát!

Forrás: penzcsinalok.transindex.ro

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr988672498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása