Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Munkahelyi viselkedési alapok, nem csak kezdőknek!

2015. október 02. - Passion4Work.hu

munkahelyi_alapok-1200x628px-d.PNG

Ebben a bejegyzésben olyan alapvető dolgokról olvashatsz, amit ha jól csinálsz akkor sikered lesz, viszont van olyan is amit jobb ha elkerülsz a munkahelyeden (sőt) azon kívül is:-)

  • „Bratyizás” - Kerüljük a túlzott „haverkodást a főnökünkkel! –, kialakulhat a vezető és beosztott között fesztelen, már-már baráti kapcsolat, de sose feledjük, hogy nem egy országos cimboránkkal állunk szemben. Mindig adjuk meg a neki – már csak pusztán a pozíciójából adódóan - kijáró tiszteletet.
  • „Nyalizás” - Szintén kerüljük a túlságosan behódoló magatartást vezetőinkkel szemben. Nem csak nála kelthet visszatetszést, ha így viselkedünk, de a munkatársaink szemében is kiérdemelhetjük annak a bizonyos hátsó fertálynak a nyelvvel történő tisztántartója jelzőt!
  • „Köszönés” - Minidig köszönjünk előre, a kézfogást viszont csak a vállalti hierarchiában velünk egy szinten vagy alattunk elhelyezkedő kollégákkal szemben kezdeményezzük. Vezető esetében várjuk meg, míg ő kezdeményezi a gesztust.
  • „Belépés zárt helyre” - Ha belépünk valahová, mindig kopogjunk! –célszerű ezt belépős előtt megtenni, megtehetjük ezt kifelé menet is, de a funkcióját biztosan elveszíti.
  • „Telefonálás” - Ha egy irodában többen végezzük a munkát, privát telefonhívásaink elintézésére inkább keressünk egy csendes sarkot, ne zavarjuk vele a kollégákat. Lehet, hogy ugyan feldobná a napjukat, ha hallanák amint éppen a legjobb barátoddal az előző este megnézett vígjáték legjobb jeleneteit idézitek fel, de az is lehet, sőt valószínű, hogy kellemetlenül fogadnák azt, hogy mindezt munkaidőben teszed (Facebook videók hangos megtekintésére ugyanez vonatkozik).

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr67880768
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása