Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan éld túl a csaló munkáltatókat- Első lépés

2015. november 16. - Passion4Work.hu

E héten egy olyan poszt-sorozatot indítunk, amely igen fontos és minden munkakeresőnek oda kell figyelnie rá. Sajnos gyakran hallani vagy esetleg személyesen is már találkoztunk vele, hogy olyan állásajánlatokra bukkanunk, amelyek nem valósak, akár elég csúnyán megtréfálhatnak minket. Arról is értesülhettünk már, hogy nem olyan munkát kap a dolgozni vágyó, mint amelyet ígértek neki. Sokszor akkor derül ki a turpisság, amikor már épp elkezdtünk dolgozni.

Azonban hogyan lehet felvértezni magunkat az „álálláshirdetésekkel” szemben?

Ezekre szeretnénk 5+1 tanáccsal szolgálni a számotokra.

+1: Mennyit kér érte?

hogyan_eld_tul-csalo_munkavallalokat_1_1.PNG

Szögezzünk le valamit már elöljáróban: az állásközvetítők Magyarországon nem kérhetnek pénzt a szolgáltatásukért. A komoly cégeknek nem az álláskeresők, hanem a munkát kínálók fizetnek azért, hogy megtalálják a számukra megfelelő új kollégát.

A pénzt kérők csoportjába sorolható a külföldi munkát kínáló közvetítők is, ahol gyakoribb, hogy ilyen-olyan indokkal pénzt kérnek a dolgozni vágyóktól, majd cserbenhagyják őket. Sajnos szerencsésnek élhetjük meg, ha az átverésre már itthon derül fény. 

Az átveréseket úgy védhetjük ki, hogy megbízható forrásból származó állásajánlatokra adjuk be a pályázatunkat. Ezek történhetnek ismerősök által ajánlott hirdetésekkel – ő már dolgozott/dolgozik náluk –, esetleg az ismertebb cégek közé tartozik. A Passion4Work nagyon figyel arra, hogy ellenőrzött hirdetéseket kínáljon az álláskeresőknek, s csak ezeket olvashatjátok a Karrierportálunkon:

www.p4wkarrierportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr58083626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása