Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Tudnál válaszolni a Google állásinterjúján elhangzott 10 kérdésre?

2016. november 30. - Passion4Work.hu

google_allasinterju-1200x628px-a_2.PNG

Közismert tény, hogy ha valaki a Google-nél szeretne dolgozni, kiváló kvalitásokkal kell, hogy rendelkezzen. Hogy ez mennyire így van, azt Pierre Gauthier nemrég saját bőrén is megtapasztalhatta.

A programozó szakember 37 évnyi kódolási tapasztalattal és az iparágban eltöltött több évtized után döntött úgy, hogy jelentkezik a Google egyik vezető fejlesztőmérnöki pozíciójára. Az állásinterjú telefonon keresztül zajlott – és hiába a rengeteg tapasztalat, nem kapta meg a munkát. Az esetről blogjában számolt be, ahol leírta azt a 10 kérdést is, amikre tudnia kellett volna a választ.

  1. Mi a malloc() függvény ellentétje C-ben?
  2. Melyik Unix-függvény teszi lehetővé a socketnek, hogy fogadja a hálózati kapcsolatot?
  3. Hány bájt kell egy MAC-cím tárolásához?
  4. Rendezze a végrehajtáshoz szükséges idő szerinti sorrendbe: CPU-regiszter-olvasás, merevlemez fejmozgása, környezetváltás, rendszermemória olvasása.
  5. Mi a Unix inode?
  6. Melyik Linux-függvény vesz alapul egy útvonalat és tér vissza egy inode-dal?
  7. Mi a neve a KILL signálnak?
  8. Miért a Quicksort a legjobb rendezési módszer?
  9. Vegyünk egy 10 ezer elemes tömböt, amiben 16 bites értékek vannak. Hogyan számolhatjuk meg a biteket a leghatékonyabb módon?
  10. Mely típusú csomagokat használjuk egy TCP-kapcsolat kialakításakor, a kapcsolódó felek miket küldenek egymásnak?

Gauthier szerint a kérdések alapján nehéz lenne eldönteni, hogy a Google-nek vannak-e túl nagy elvárásai, vagy tényleg mindegyik senior fejlesztő dolgozójuk képes csípőből válaszolni a kérdésekre. De persze az is lehet, hogy a Google-t nem csak az győzi meg, ha valaki mindegyik választ azonnal tudja, hanem már az is, ha ügyesen (és szakmaian) vágja ki magát.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr9212011102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása