Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

AZ ISKOLASZÖVETKEZETI DIÁKMUNKA IS LEHET SZAKMAI GYAKORLAT

2016. április 13. - Passion4Work.hu

munkaeropiac-diak_munka_gyakorlat-1200x628px-b.PNG

Az Országgyűlés most kedden elfogadta a szövetkezeti törvény módosítását, melynek értelmében a felsőoktatásban tanulók az iskolaszövetkezetek által szervezett diákmunkában is megszerezhetik a diplomájukhoz szükséges szakmai gyakorlatot.

A változtatás kimondja, az iskolaszövetkezetek akkor igazolhatják a hallgatók szakmai gyakorlatát, ha a diákmunkát biztosító vállalkozás arról nyilatkozik, hogy az általa biztosított munkavégzés feltételei megfelelnek a szakmai gyakorlattal és annak helyszínével szemben támasztott elvárásoknak.

Korábban az iskolaszövetkezeten keresztül diákmunkát vállalók azért nem szerezhették meg szakmai gyakorlatukat ebben a formában, mert hivatalosan a gyakorlat biztosításának feltételeit teljesíteni nem tudó iskolaszövetkezetekkel és nem a gyakorlóhellyel állnak munkaviszonyban.

A módosítás több tízezer fiatalt érint, mivel a 180-200 ezer diákmunkásból 130 ezren dolgoznak valamelyik iskolaszövetkezeten keresztül és közülük mintegy 15 ezren végeznek szakmai gyakorlatot.

Forrás: inforadio.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr18602642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása