Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan éld túl a csaló munkáltatókat - Második lépés

2015. november 17. - Passion4Work.hu

A keddi napon is fel szeretnénk vértezni titeket a második tanácsunkkal a csaló munkaadók ellen.

+2: Nyomozásra fel!

hogyan_eld_tul-csalo_munkavallalokat_2.PNG

Ha szerepel az álláshirdetésben a munkaadó neve, akkor egyszerű dolgunk van: írjuk be az internetes keresőbe és nézzünk utána a honlapokon, fórumokon, hogy mit lehet tudni a cégről. Ha a hirdetés alapján nem derül ki, mely cég keres új munkatársakat, akkor sincs minden veszve. Ne fogadjunk el egy állást vakon: amennyiben eljutunk az állásinterjúig és megtudjuk a munkaadó pontos nevét, még akkor is utánajárhatunk a vállalkozás viselt dolgainak (a tamáskodástól függetlenül is fontos, hogy megnézzük, milyen cégnél is akarunk dolgozni, hiszen az állásinterjún mindenképpen meg fogják kérdezni, mit tudsz az adott cégről).

Gyakori, hogy a közvetítő cégek nem közlik a hirdetésben, hová keresnek munkavállalót. Ez teljesen természetes, hiszen a megbízó ekképpen szeretné elkerülni, hogy nála érdeklődjenek a jelentkezők – többek között ennek okán is bízta meg a közvetítő céget. Azonban ez még ne keltsen bizalmatlanságot az álláskeresőkben! Ebben az esetben a közvetítő cég neve legyen a garancia. 

Ha az önéletrajzot Gmail, Freemail vagy egyéb más ingyenes levelezési címre kérik, rendüljön meg a bizalmunk és nyomozzunk egy kicsit, hogy valójában ki is állhat az álláshirdetés mögött! Gondolj bele, ha egy vállalat nem engedheti meg magának a saját domain nevet és e-mail fiókot, vajon tényleg tud megfelelő állást kínálni a számunkra?

Azonban nincs veszve semmi, hiszen a most olvasott tanácsunkon felül is tartogatunk egy újabbat a számotokra: a Karrier Portálunkon számos állás közül csemegézhettek, amelyek közül garantáltan megtaláljátok a megfelelő munkát: www.p4wkarrierportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr308085468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása