Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

111 ezer forint lesz a minimálbér?

2015. december 24. - Passion4Work.hu

Bruttó 111 ezer forintos jövő évi minimálbérről és bruttó 129 ezer forintos garantált bérminimumról írt alá egyezséget három munkaadói szervezettel és két szakszervezeti szövetséggel Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Budapesten.

hogyan_eld_tul-minimalber-1200x628px.png

Az államtitkár elmondta, hogy ezt a javaslatot teszik a kormány elé döntésre. A kabinet a következő napokban hirdeti ki rendeletben a minimálbér és a garantált bérminimum 2016. évi összegét.

Ez a javaslat az 1,6 százalékos tervezett infláció mellett, a személyi jövedelemadó 1 százalékpontos csökkenését is figyelembe véve, a minimálbérnél 5,6 százalékos a garantált bérminimumnál 5,7 százalékos reálbér-emelkedés valósulhat meg.

Forrás: index.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr778193826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása