Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Négy tanács huszonéveseknek, hogy gazdag harmincasok legyenek!

2017. január 24. - Passion4Work.hu

negy_tanacs-1200x628px-b.PNG

Egy pénzügyi tervező négy dolgot említ, amit szerinte a gazdag szülők megtanítanak gyermekeiknek, és ami nagyban hozzásegíti őket a boldog és sikeres harmincas évekhez.

1. A 25 százalékos szabály

Tom Corley, könyvelő és pénzügyi tervező szerint nem szabad a nettó havi fizetés 25 százalékánál többet költeni lakhatásra, attól függetlenül, hogy saját lakásról vagy bérleményről van szó. Véleménye szerint a magas bérleti díj, vagy a hiteltörlesztés ellehetetleníti a fiatalok gyarapodását - olvasható a CNBC oldalán.

  1. A 10 százalékos szabály

Ne költs a nettó jövedelmed 10 százalékánál többet szórakozásra – írja könyvében a szakember. Ebbe bele kell férnie a mozizásnak, az éttermeknek és a kocsmázásnak. „Ha valaki nagy lábon él, az aligha fog meggazdagodni, legfeljebb adósságba keveredik” – írja.

  1. Hagyjad, hogy a pénz dolgozzon

A gazdag embereknek sokféle bevételi forrása van, többek között saját befektetéseikből. „Attól függetlenül, hogy kinek mekkora a kockázatvállalási hajlandósága temérdek befektetési forma közül választhat a részvényektől az ingatlanon át az aranyig. Corley szerint a megtakarítások 25 és 50 százalék közötti részét érdemes befektetni.

  1. Kapcsolatok

Senki nem boldogul egyedül. A legtöbb self made man mögött is van egy mentor, egy tanácsadó. „Törekedj rá, hogy mindenhol találj egy mentort, akár egy tanárt vagy bárkit, akit tisztelsz vagy csodálsz. De fontos, hogy jó kapcsolatot ápolj sorstársaiddal is, akik nem biztos, hogy tanáccsal, de idővel akár egy jó álláshoz is hozzásegíthetnek.”

Forrás: cnbc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr5312096117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása