Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

A-listás cégek juttatásai 2016-ban: mesterséges megtermékenyítés, babapénz és 4 hét szabi egyben

2016. október 10. - Passion4Work.hu

 

Egy felmérés szerint a munkavállalók 57 százaléka a béren kívüli juttatások alapján dönti el, hogy elfogadja-e az állást vagy sem. Ezért a világcégek egymásra licitálva próbálnak kedvében járni a dolgozóknak. Íme, néhány átlagon felüli próbálkozás.

Spotify – mesterséges megtermékenyítés

A cég nem csak fél év fizetett szülési szabadságot biztosít, de ha kell, hozzájárulnak a szülővé váláshoz is.

Adobe – kötelező szabadság

Az amerikai techcégnél minden évben egy-egy hétre bezárják a munkahely kapujait, egyszer decemberben, egyszer pedig nyáron. A kötelező téli, illetve nyári szünet garantálja, hogy a dolgozók biztosan ne fulladjanak bele a munkába.

Airbnb – utazási hozzájárulás

A szállásközvetítőnél minden alkalmazott évi 2 ezer dollár utazási hozzájárulást kap, amennyiben a cég oldaláról választja ki szállását.

Epic System – 4 hét egybefüggő szabadság öt év után

Amennyiben valaki már több mint öt éve dolgozik az egészségügyi cégnél, akkor kivehet négy hetet egyben, ami alatt rendesen kapja a fizetését. A cégnél azt remélik, ez idő alatt sikerül annyira kipihennie magát az alkalmazottnak, hogy megújulva, kipihenten és ügybuzgón tér vissza.

Facebook – babapénz

Zuckerbergék támogatják a családalapítást: 4 ezer dollárral dobnak meg minden alkalmazottat, ahol bővül a család.

Google – özvegyi fizetés

Ha valaki az életbiztosításokra utazik, akkor a Google-nél a helye. A cég az elhunyt alkalmazott párjának tíz éven keresztül továbbra is utalja a megboldogult fizetésének felét.

Netflix – egy év fizetett szülői szabadság

Aki a Netflix alkalmazottjaként szül, vagy válik apává egy évet úgy tölthet otthon a gyerekkel, hogy a cég továbbra is minden hónapban küldi a fizut.

PWC – átvállalják a diákhitelek egy részét

A tanácsadócégnél évi 1200 dolláros plafonnal átvállalják a diákhitel törlesztését.

forrás: hvg.hu, businessinsider.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr5111785425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása