Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan éld túl a csaló munkáltatókat - Negyedik lépés

2015. november 19. - Passion4Work.hu

A csütörtöki tanácsunk egy igen kényes téma: a bérezés. Erre szeretnénk a mai napon felhívni a figyelmét a kedves olvasóinknak, miket lehet tudni róla.

+4: A kevés néha nem több!

hogyan_eld_tul-csalo_munkavallalokat_4_1.PNG

A próbaidő a munkaviszony része, ezért fizetés jár érte. Általában 3 hónapos időtartamot jelent. Olyan, hogy "próbanap" viszont nem szerepel a munka törvénykönyvében, ezért ezt gyakran "elfelejtik" kifizetni. Azt viszont jogszabály írja elő, hogy az érdemi munkavégzésért kötelező fizetést adni.

Mondvacsinált indokokkal is levonhat a munkáltató a fizetésből. Ha ilyenre kerül a sor, joggal gyanakodhatunk, s próbáljuk megoldani a problémát! Megbeszélhetjük a munkáltatóval, hogy nekünk is szükségünk van a pénzre, s tudni szeretnénk, miért szeretne levonni a fizetésünkből. Ha mégis levonnak a bérünkből, nyugodtan keressünk új munkahelyet, mert várhatóan később is le fognak fogni a korábban lefixált összegből!

Azonban nincs veszve semmi, hiszen a most olvasott tanácsunkon felül is tartogatunk egy újabbat a számotokra: a Karrier Portálunkon számos állás közül csemegézhettek, amelyek közül garantáltan megtaláljátok a megfelelő munkát: www.p4wkarrierportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr408085576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása