Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan találj könnyebben állást diploma nélkül - Ugye, nincs hiányosságod?

2016. február 03. - Passion4Work.hu

Hogyan lehet pozitív benyomást kelteni egy-egy beszélgetésben, miközben a negatív tulajdonságaidról beszélsz? Cikkünkben megtudhatod!

+4: Ugye, nincs hiányosságod?

hogyan_eld_tul-munka_diploma_nelkul-1200x628px-4c.PNG

Ugye, már te is találkoztál legalább tíz olyan portállal, amik a tökéletes önéletrajz- és motivációs levél-sémát kínálják a számodra? Nincs is gond ezzel, hiszen megtudhatod, hogy elegendő egy oldalt írni magadról, esetleg azt is, hogyan szerkeszd meg a struktúráját. Azonban fontos azt is tudnod ezek mellett, hogy inkább a pozitív tulajdonságaid helyezd előtérbe! Természetesen ez nem azt jelenti, hogy írj valótlant a dokumentumokba! :)Valószínűleg az interjú során előkerül a tarsolyból a HR-es kollégáknak, hogy adj meg három negatív tulajdonságot magadról. Ez esetben azt tanácsoljuk, úgy add meg, hogy a végén pozitívvá varázsold azokat.

Példa:

„Pesszimista vagyok, de figyelek a hozzáállásomra, és igyekszem a kollégákat nem terhelni a negatív gondolataimmal, illetve úgy kifejteni az esetleges negatív véleményem, hogy racionálisan megalapozott legyen”. Ha ezelőtt elmondtad, hogy a volt főnököddel nehezen jöttél ki, mert annak folyton nagyszerűnek tűnő, ám buta ötletei voltak, valamint nem lehetett neki elmagyarázni, miért kivitelezhetetlen a terve, emellett nem hallgatta meg a te javaslataidat, akkor a kérdező HR-es sejtheti, hogy te nem azért vagy pesszimista, mert előre mentegetnéd a sikertelenségedet. Az ilyen válaszokat hallva már azt is tudják, hogy az identitásod szilárd, és nem betanult sablonok mentén szeretnél megfelelni, „letudva” az interjút, mint valami kötelező formaságot; komolyan veszed, és ez jó. Pedig a rossz tulajdonságodról beszéltetek, ám az mégis pozitív irányba haladt. Álláskeresőként pont emiatt nem kell félni a kérdéstől.

A P4W igyekszik mindenki számára megfelelő munkát biztosítani. Ha esetleg nincs diplomád, de szeretnél egy rád szabott állást találni, látogass el a Karrierportálunkra, és regisztrálj:

https://karrier.passion4work.hu/allasok

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr308329788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása