Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Mi lesz veled, SZÉP kártya?

2016. február 29. - Passion4Work.hu

Mi lesz veled, SZÉP kártya?

Ezek szerint tehát az, hogy az Európai Bizottság elkaszálta volna a magyarországi Erzsébet-utalványt és a SZÉP kártyát, erős túlzás, ugyanis ez a döntés nem azt jelenti, hogy ne tudnánk használni ezeket a juttatásokat továbbra is. A bírósági döntés értelmében viszont meg kell teremteni a jogharmonizációt és úgy kell átalakítani a keretrendszert, hogy akár külföldi cégek is beléphessenek a szolgáltatói körbe.Talán az egyik legfontosabb munkaerőpiacot érintő friss hír, hogy az Európai Bíróság döntése szerint nem egyeztethetők össze az európai uniós joggal a magyarországi SZÉP kártya-rendszer és az Erzsébet étkezési utalvány rendszerének egyes elemei. A bíróság kedden nyilvánosságra hozott döntése mögött az van, hogy a magyar cafeteria-szabályozás akadályozza a más tagállamban letelepedett vállalkozások magyarországi fióktelepei számára a Cafeteria szolgáltatásnyújtás szabadságát, így hátrányosan különbözteti meg az uniós tagállamok cégeit.

munkaeropiac-cafateria.png

Ez pedig előreláthatólag pozitívan érintheti a munkáltatókat, ha új szolgáltatók lépnek be a rendszerbe, akkor a kialakuló piaci versenyben a munkáltató a számára legelőnyösebb ár/érték arányú szolgáltatást ajánló piaci szereplőt tudja választani és ez közvetett módon a cafeteriával rendelkező munkavállalók számára is kedvező lehet, sőt akár bővülhet is az ezt a fajta szolgáltatást élvező dolgozók köre is.

Forrás: mfor.hu, hrportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr158429490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása