Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Ha a műszakom fizetett ünnepre esik, kapok bérpótlékot?

2016. április 21. - Passion4Work.hu

jogi_esetek-muszak_unnep_berpotlek-1200x628px-b.PNG

Csütörtök. Akkor jogi esetek.

A mai nap egy sokakat érintő kérdésre kerestük a választ. Hogyan és mennyit számítanak az ünnepnapok, amit munkával töltünk? Mikor munkaszüneti vagy vasárnapi a pótlék? Május 1-je idén vasárnapra esik, csak szólunk!

"12 órás munkarendben dolgozom 2 nap nappal 6-tól 18-ig, 2 nap pihenő, 2 nap éjszaka 18-tól 6-ig és 2 nap pihenő. Ha fizetett ünnep a műszakomra esik, akkor azt hány órában kell elszámolniuk valamint ha az hétvégére esik pl. húsvét vasárnap arra jár -e nekem juttatás?"

A kérdésre a válasz pedig: amennyiben munkaszüneti nap dolgozik, abban az esetben 100 százalék mértékű bérpótlékra jogosult. Amennyiben Húsvét vasárnap dolgozik, abban az esetben az Mt.140.§ (5) bekezdése alapján szintén 100 százalékos mértékű munkaszüneti napi pótlék jár Önnek és nem vasárnapi pótlék.

Forrás: www.hrportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr148651314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása