Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

HA UTÁLOD A MUNKÁD, RÁMEHET AZ EGÉSZSÉGED!

2016. október 18. - Passion4Work.hu

Egy friss kutatás szerint, ha valaki munkaundorban szenved, az akár már 40 évesen is egészségügyi következményekkel járhat. Különösen akkor igaz ez, ha valaki a karriere elején kerül olyan munkahelyre, ami csalódást okoz.

Ohio-i szociológusok több mint 6400 embert követtek nyomon hosszú távon - majdnem 40 éven keresztül! - akik a vizsgálat kezdetén 14 és 22 éves kor között voltak, vagyis tanulmányaikat folytatták vagy éppen megkezdték karrierüket. A kutatók arra kérték őket, hogy rendszeresen értékeljék egy 1-4-ig tartó skálán, hogy mennyire elégedettek a munkájukkal. 15%-uk már 25 évesen elégedett volt a munkájával és boldog is maradt, 17%-uk kevésbé elégedetten kezdte a karrierjét, de az idők folyamán javult a helyzet. A legnagyobb csoport tagjai (45%) rosszul indítottak és elégedetlenek is maradtak, míg a vizsgálatban részt vettek 23%-a boldogabban kezdte a pályáját, de az évek során kevésbé jól alakultak a dolgai.

Az adatokból is látszik, hogy kevés embernek - a kisebbségnek - adatik meg, hogy egész karrierük során élvezhessék a munkájukat. A többség, akik boldogtalanok voltak, több egészségügyi problémával is küzdöttek: depresszióval, alvászavarral, érzelmi problémákkal, általánosan rosszabb mentális állapotban voltak, gyakrabban fájt a hátuk vagy fáztak meg. Azoknak azonban, akik rosszabb pozícióban kezdték, de jobb munkahelyre tudtak váltani, nem károsodott az egészsége. Így úgy tűnik, megéri időben lépni és váltani, ha valaki elégedetlen a munkájával. Erre pedig kiváló lehetőség a Passion4Work Karrierportálja, ahol számos pozíció keresi, hosszú távon elégedett betöltőjét.


Forrás: Business Insider, hrportal.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr9311818431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása