Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan éld túl a pályakezdést - Második lépés

2015. november 11. - Passion4Work.hu

Illeszkedve a tegnapi posztunkhoz, a mai napon is szeretnénk felvértezni titeket – elsősorban pályakezdőket érint, de nem csak nekik szól – egy tanáccsal az álláskereséshez, amellyel még hatékonyabbá válhattok!

+2: Motivációra fel!

hogyan_eld_tul-palyakezdok_2.png

Egyik legnagyobb probléma az álláskeresés során, hogy ömlesztve pályázzák meg az aktuális munkákat a dolgozni vágyók. Ilyenkor olyan hibák keletkeznek többek között a motivációs levél írásakor, hogy egyrészt nem is írjuk át, s az előző cégnek a neve szerepel a dokumentum nevében és/vagy a megszólítás során, másrészt olyan információkat adnak meg, amelyek közhelyek, harmadrészt pedig nem is tudjuk, mit is kellene megemlíteni, és még lehetne a sort folytatni. Ha nagyon ragaszkodni akartok ahhoz, hogy egy nap akár tíz állást is megpályáztok, akkor érdemes időt szánni arra, hogy cégre szabjátok a levelet, hiszen már itt leírhatjátok magatokat a HR-esek szemében; arról árulkodik, hogy egyrészt nem is akarjátok igazán, hogy annál a vállalatnál dolgozzatok, másrészt figyelmetlen vagytok – ha már itt hanyagok vagytok, miért lenne a leendő teendők végzésében másképpen? –, és nem utolsó sorban megbízhatatlanságot is tükröz ez a magatartás. Érdemes ezek kikerülése érdekében olyan adatokat bevinni a levélbe, ami által a HR-es figyelmét azonnal megragadja. Ha pályakezdők vagytok, nyugodtan belefér a középiskolai tanulmányok feltüntetése is, ahol egy-egy jó eredménnyel zárt versenyt is megírtok. Ezen kívül az Y-generációnak ugyan magától adódóak a digitális készségek – Social media, office-programok, Prezi etc. – birtoklása és ismerete, azonban gyakran emiatt foglalkoztatnak a munkáltatók fizetett gyakornokokat, hiszen az X-generáció kevésbé talentum e területeken. Összefoglalva: szánj időt a motivációs levél megfelelő megírására és elküldésére!

Mi segítünk a megfelelő állás megtalálásában is, hogy minél hamarabb aktív munkavállalóként köszönthessünk téged! Látogass el a Karrierportálunkra, és regisztrálj: https://p4wkarrierportal.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr368055678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása