Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Hogyan éld túl a pályakezdést - Negyedik lépés

2015. november 12. - Passion4Work.hu

Jöjjön a negyedik tanácsunk a pályakezdő esélyeinek feszegetése kapcsán!

+4: Soft skills?

hogyan_eld_tul-palyakezdok_soft_skills_4.PNG

Mi is az a soft skills? Ha szó szerinti fordításban szeretnénk értelmezni, akkor azt mondhatnánk, hogy „gyenge – esetleg lágy – készséges”. Azonban félrevezető a fordítás, hiszen ezek a soft képességek igenis fontosak a munkavállalás és az álláskeresés során. Muszáj fejleszteni ezeket, hiszen hasznos, ha valaki műszaki készségekkel és gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezik, ám a pályakezdők számára szóló pozíciók esetében gyakran nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációs készségekre és a csapatmunkára is. Ezeket a skill-eket az önéletrajzban is gyakorta feltüntetjük, s fel is kell, azonban közhelyesen hangzik, ha nem indokoljuk meg, miért is tartjuk magunkat például jó kommunikációs képességgel rendelkezőnek, s hogyan nyilvánulhat meg ez annál a cégnél, ahol épp interjúztatnak. 

Ugyanolyan fontos a jelentkező pozitív hozzáállása a munkához, a problémamegoldáshoz, új dolgokhoz és feladatokhoz, mint a már említett műszaki véna. A munkáltatók jól tudják, hogy a műszaki dolgokat és folyamatokat idővel szinte mindenki el tudja sajátítani, ám ha problémás a delikvens kommunikációja, keresi a konfliktust, és esetleg nehezen alkalmazkodik a változásokhoz, akkor valószínűleg nem illik bele a sikeres társaság közösségébe. Ennek tudatában tanácsoljuk, hogy ha esetleg úgy gondolja, nem elégedett a soft skilljével, fejlessze, mert igenis lehetséges!

Továbbá már egy kattintással is megtehetitek az első lépést, aminek segítségével aktív munkavállalókká válhattok – látogass el a Karrierportálunkra és regisztrálj:
 
www.p4wkarrierportal.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr1008073082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása