Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Pályakezdő vagy? De vajon hol éri meg dolgozni?

2015. november 17. - Passion4Work.hu

Természetesen a Passion4Work közelében! Hiszen számos olyan állást, valamint a P4W Kapunyitási Program keretén belül olyan vonzó alternatívákat kínálunk, amelyek nemcsak pénzkereseti lehetőséget, hanem gyakorlati tapasztalatszerzést, és – közvetett módon – rövid és közép távú munkaerő-piaci értéknövekedést jelent a munkavállalás kapujához érkező ifjaknak.

Azonban ha a globális munkaerőpiacon nézünk szét, akkor Svájc, Németország és Ausztria az – Magyarország a 25. –, ahol a legjobb pályakezdőnek lenni, legalábbis a PwC Új Fiatal Munkavállalói Indexe szerint.

munkaeropiac-hol_jo_palyakezdonek_lenni-1200x628px-b.PNG

A PwC index a 25 év alatti fiatalok foglalkoztatását, valamint oktatásában és képzésében való részvételét vizsgálja 34 OECD-országban. Ha a vizsgált országok képesek lennének követni a legjobb gyakorlatot, és a svájci, a német vagy az osztrák szintre csökkenteni a nem foglalkoztatott, valamint oktatásban és képzésben sem részesülő fiatalok arányát, akkor a legtöbb OECD-ország tartós GDP-növekedéssel számolhatna. A lehetséges növekedés Svédországban és Dániában a GDP 1 százalékát, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Franciaországban akár a 3 százalékát is elérheti, míg a legnagyobb, 7-9 százalék körüli potenciális növekedés Törökországban, Olaszországban, Görögországban és Spanyolországban mutatható ki.

A magyarországi vállalkozások számára rövid távon a képzett és/vagy tapasztalt, nyelveket beszélő munkaerő hiánya jelenti a legnagyobb kihívást, amelynek oka nem kis részben a magas ifjúsági inaktivitásban és az elvándorlásban keresendő. Ugyanakkor hosszú távon alacsonyabb termelékenységre és az innováció visszaesésére is számítani kell, amennyiben nem sikerül a magyar cégeknek bevonzani és megtartani a fiatalokat – többet invesztálnak a fiatal munkavállalók szakmai képzésébe (beleértve az orientációs felkészítéseket is), valamint az olyan gyakornoki programokba, amelyeket a Passion4Work is nyújt a partnerei számára. A P4W és a Wáli István Református Cigány Szakkollégium, valamint a P4W és a WEXEdU Alapítvány közötti gyakornoki együttműködés jól példázza, hogy nem csak a hátrányos helyzetű fiatalok munkaerőpiacra történő bevezetése, hanem külföldi fiatalok magyarországi munkába állítása is valós alternatíva a magyarországi munkaerő-piaci gondok kezelésében.

Forrás: profession.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr1008086472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása