Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Visszatérő kismamaként, ugye, jogos vagyok béremelésre?

2016. február 18. - Passion4Work.hu

Csütörtök? Akkor Jogi esetek.

Gyakran kapott cégünk olyan levelet, amelyben a kismamák visszatérésének kérdéskörét feszegették. Ennek szerettünk volna utánajárni: visszatérő kismamaként, ugye, jogos vagyok béremelésre? Mert az volt az elmúlt három évben a cégemnél.

jogi_esetek-gyes_felmondas-1200x628px-e.PNGA munkáltató a szülési szabadság megszűnését követően köteles ajánlatot tenni a munkavállaló számára a munkabér módosítására. Habár az új Munka törvénykönyve ajánlatról beszél, ez ettől függetlenül nem opcionális. A szabály indoka az, hogy a kismama állapotának időszaka tipikusan hosszabb időtartamot jelent, és ennyi idő alatt a bérek általában jelentősen változnak. Ezért szükséges a visszatérő munkavállaló munkabérét az időközben megvalósuló bérfejlesztéseknek megfelelően korrigálni. A törvény nem csak az alapbér, hanem általában a munkabér emelését kívánja meg, amennyiben tehát a bérfejlesztés nem az alapbért, hanem például a mozgóbért, valamely pótlékot stb. érintetett, a korrekciót akkor is végre kell hajtani.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr448400814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása