Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Ingyenes az erkölcsi

2016. február 24. - Passion4Work.hu

Tudtad, hogy ingyenesen lehet erkölcsi bizonyítványt igényelni?

Egy kis könnyebbség az álláskeresők számára...

Idén január elsejétől az illetéktörvény módosításának köszönhetően térítésmentesen lehet hozzájutni az oly sok munkáltató által kért hatósági erkölcsi bizonyítványhoz.

munkaeropiac-ingyenes_erkolcsi-1200x628px-c.PNG

Évente mintegy három-négyszázezren kérik ki az erkölcsi bizonyítványt, amely gyakorlatilag azt bizonyítja, hogy a kérelmező, adott esetben álláskereső (a P4W nyitott pozíciói megtalálhatók itt), sőt a kiválasztott leendő munkavállaló, büntetlen előéletű, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, nem áll foglalkoztatástól eltiltás hatálya alatt vagy valamely foglalkozástól való eltiltás alatt.

A hatósági erkölcsi bizonyítvány ügyintézésének ingyenessége érzékeny anyagi könnyebbség a munkát keresők számára, de vannak további változások is. 2016. január elsejétől több helyen és módon kérelmezhető az erkölcsi bizonyítvány. Továbbra is benyújtható a kérelem a postákon a zöld csíkos borítékba helyezett kitöltött igénylőlappal vagy személyesen a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának ügyfélszolgálatán. Emellett azonban a teljes igénylés az interneten keresztül is igényelhető, a magyarorszag.hu portálon történő előzetes ügyfélkapu regisztrációt követően. Ebben az esetben minden elektronikusan zajlik és ennek megvan az az előnye is, hogy a rendszerből on-line módon is lekérdezhetők az adatok, így a munkáltatók is gyors és hasznos információkhoz juthatnak.

Tehát az erkölcsi bizonyítvány költsége és bürokratikus folyamata immár nem lehet akadálya a gyors munkába állásnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr518416032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása