Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

Jár a próbaidő alatt szabadság?

2016. augusztus 26. - Passion4Work.hu

Próbaidő alatt az egyik legfontosabb kérdése a munkavállalónak, hogy jár-e neki szabadság, vagy a munkáltató belátására van bízva, hogy a próbaidő alatt elengedi-e őt. Mi utánajártunk ennek a kérdésnek.

A szabadság kiadásának időpontját a munkáltató határozza meg. Azonban a munkáltató évente 7 munkanap szabadságot legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni, illetve ha a munkavállaló munkaviszonya év közben kezdődött, úgy a 7 munkanap szabadságot arányosítani kell. Utóbbi szabályt a munkáltatónak viszont nem kell alkalmaznia a munkaviszony első 3 hónapja, vagyis a próbaidő alatt. Ha tehát a próbaidő alatt szeretne szabadságra menni, akkor ennek engedélyezése valóban kizárólag a munkáltató belátásától függ, sőt nem árt ezt az igényt akár már a toborzás-kiválasztási szakaszban tisztázni a munkaáltatóval, mindenfajta „félreértés” elkerülése végett.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr2511653984

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Próbaidő a munkajogban 2018.07.24. 12:02:50

A próbaidő szabályai a Munka Törvénykönyvében (Mt.) meglehetősen egyszerűek, azonban fontos néhány dolgot megemlíteni, ugyanis a legtöbb cég már csak próbaidő kikötésével alkalmazza a munkavállalót. A próbaidő szabályait a Munka Törvénykönyvében a munk…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása