Üdvözlünk a Passion4Work blogján!

Passion4Work

VIGYÁZZ! ÁLLÁSHIRDETÉS!

2016. május 26. - Passion4Work.hu

munkaeropiac-vigyazz_allashirdetes-1200x628px-b.PNG

 

Akár álláskeresőként, akár munkát kínálóként vagyunk jelen a munkaerő-piacon, a kereslet-kínálat mechanizmusának megfelelően a marketing, a reklám, a PR eszközök széles tárházával találjuk szemben magunkat nap, mint nap. Bármelyik oldalon is állunk számtalan vonzó, figyelemfelkeltő álláshirdetéssel szembesülünk, amelyek között bizony sok a kamu, az átverés vagy a tisztességtelen ajánlat.

Szánj rá pár percet és tanuld meg, hogyan kerülheted el a csapdákat.

A szélhámos hirdetések egy része álláshirdetésként vagy apróhirdetésként jelenik meg, míg másokat közvetlenül a leendő áldozatok e-mail címére küldenek, akár neves, ismert közvetítő cégek nevét, logóját felhasználva. De az ilyen hirdetésekben gyakran fordulnak elő nyelvtani hibák, magyartalan mondatok, így ezek könnyebben kiszúrhatók, de vannak jól megírt, valós hirdetésekből átvett szövegeket tartalmazó megkeresések is! Mindenképpen érdemes résen lenned!

Először is ne foglalkozz olyan állást kínálóval, aki egyből alkalmazna és még telefonos interjúra sem tart igényt.

Az önéletrajzodban soha ne tüntesd fel a személyi számodat, hitelkártyaszámodat, bankszámlaszámodat vagy bármely más azonosítódat. A személyes adataidat csak akkor add ki a reménybeli foglalkoztatódnak, amikor már meggyőződtél arról, hogy a munkalehetőség valós (túl vagy az interjúztatáson, személyes megismerkedésen, esetleg a bértárgyaláson, stb.).

Semmiképp ne menj bele olyan felvételi folyamatba, melynek keretében neked pénzt kell átutalnod vagy letétbe helyezned. Azonnal fogj gyanút, ha a távmunkával kecsegtető munkaadó induló befektetést kér tőled, a beígért, későbbi, extra magas fizetés, napidíj vagy jutalék esetén is.

Akár felébred benned a gyanú akár nem, mindenképpen gyűjts információkat, referenciákat a munkaerő közvetítőről és/vagy a potenciális munkaadóról az interneten, a közösségi hálózatokon, az ismerőseid között. Érdemes az átlátható, informatív, aktív, referenciákkal és valós elérhetőségekkel feltöltött honlappal, esetleg saját karrierportállal rendelkező álláshirdetőket választanod. Ha nem találsz semmit, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy beetetéssel állsz szemben.

A bejegyzés trackback címe:

https://passion4work.blog.hu/api/trackback/id/tr498749050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása